רילוקיישן ההיסטוריה והמציאות היום. רילוקיישן הוא למעשה תופעה שהייתה קיימת תמיד בעולם, מאז תחילת בני האדם על פני כדור הארץ הם עברו ממקום למקום על מנת למצוא הזדמנויות עסקיות או חיים חדשים. הרי אדם שלא טוב לו במקום שבו הוא נמצא עובר למקום אחר, מתוך תקווה למצוא חיים טובים יותר. העניין הוא שפשוט לא קראו לזה בשמות מתוחכמים.
מהו רילוקיישן- העברת החיים הכוללים שלך למדינה אחרת. אם עברת לעיר אחרת, זה לא נקרא רילוקיישן עדיין, אתה זוכה ליהנות מהשם רק כאשר המעבר הוא למדינה אחרת. הרעיון מאחורי השם הוא העברה מוחלטת של כל החיים שלך למקום אחר. התקופה היא זמנית כמובן אבל ההעברה היא כוללת.
איזה סוגי רילוקיישן קיימים:
1. רילוקיישן מסוג הגירה- הרעיון מאחורי רילוקיישן הגירה הוא העברה מוחלטת של החיים שלך למדינה אחרת ללא אפשרות לחזור. ההבדל בין רילוקיישן כזה לבין אחיו התאום לצורכי עבודה הוא האפשרות לחזור. מהגר שמגיע ממקסיקו לארצות הברית, לא חושב שבכלל ניתן לחזור חזרה, אדם שהוא עולה חדש מרוסיה לישראל או מאתיופיה לישראל, לא חושב בכלל על חזרה, כי מבחינתו החלק הזה של החיים שלו תם ונשלם. הוא הגיע למדינה אחרת שבה הוא הולך לגור מכאן ואילך.
2. רילוקיישן מסוג עבודה- במקרה הזה כבר מדובר לרילוקיישן כפי שאנחנו מכירים אותו היום. הכוונה היא לרילוקיישן לצורכי תעסוקה, דהיינו אתה נוסע לעבוד בחוץ לארץ. נניח אני עובד בחברה שיש לה מרכזים בכל העולם, ההנהלה מחליטה שכדי שהפרויקטים יעבדו חלק יותר, יש צורך לשלוח איש תיאום וקישור למרכז באמריקה נניח.
אם בוחרים בי ושולחים אותי למרכז הזה בארצות הברית כדי להיות איש הקשר ובמידה ושולחים אותי לתקופה שהיא נניח שנתיים- זה כבר רילוקיישן עבודה קלאסי, כמו שאנחנו מכירים היום.
איזה רילוקיישן עדיף?
קשה להגיד איזה סוג עדיף, הכל תלוי בצרכים של האדם ושל מקום העבודה. עסקים וחברות המגיעים למסקנה כי הם צריכים רילוקיישן, מתמודדים מול צרה אחת. לעומת זאת אנשים שמעוניינים להעביר את חייהם למקום אחר, מדברים על דבר שונה בתכלית. בכל מקרה, שני המסלולים הם לא פשוטים בכלל.